Dags ändra vår utarmande svenska minerallagstiftning

VK-debatt-MariePersson

Marie Persson från Tärnaby har kämpat läge mot de planerade nickelprojektet Rönnbäck med dagbrott i och runt ett av Umeåälvens vattenmagasin. I Västerbottens-Kuriren skriver hon i en debattartikel från 2014-02-25 om minerallagstiftningen:

Att låta exploateringsintresset väga tyngst, och dessutom till varje pris, är inte hållbart och löser inte de stora frågorna. Grundproblematiken kvarstår, vi överutnyttjar naturens resurser. Detta löser vi inte med ”dialog” och ”samförstånd”. Verklig dialog sker mellan parter som är jämbördiga, där man kan komma till tals och påverka. Detta är inte fallet med rådande minerallagstiftning och prospekteringsgång. Den fortsätter peka med hela handen.

I år är det valår. Ställ krav på politikerna att agera för en förändring av nuvarande minerallagstiftning och mineralpolitik. Det kommer vi gruvdebattörer att göra – i hela landet.

Marie Persson

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.