Continetal Precioue Minerals Inc planer i Viken

Kanadensiska Continental Precious Minerals Inc. har i ett SEDAR-dokument beskrivit Viken-projektet i detalj. Tyvärr är det endast på Engelska. Viken ligger på stranden av Storsjön och projektet planerar att använda samma urlakningsteknik som fick katastrofala följder i finska Talvivaara:

Uranium, nickel, copper and zinc will be extracted from the Viken mineralization in a 60,000 tons per day bio-heap leach processing facility. This processing method utilizes the oxidative activity of leaching bacteria to generate acidity and ferric iron from the sulphide mineral components of the mineralized shale, which causes the solubilization of the metals, which are then recovered by precipitation.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.