URU metals planer i Närke

För ett drygt år sedan köptes Svenska Skifferoljeaktiebolaget av det kanadensiska företaget URU Metals. URU Metals siktar på storskalig utvinning av uran och olja ur alunskiffern i Närke, där företaget har 6 undersökningstillstånd. Nu har URU anlitat ett svenskt företag för att göra miljöundersökningar inför eventuell utvinning, vilket framgår av bifogade dagsfärska information till URU:s aktieägare.

Det svenska företaget heter Pelagia Miljökonsult AB med huvudkontor i Umeå. Av företagets hemsida framgår att det arbetar åt bland annat gruvindustrin. Bland ”meriterna” finns engagemang åt exploatörerna i Rönnbäcken och Kallak (nämns inte explicit på hemsidan). Läs URUmetals uttalande

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.